Spændende muligheder for hårtab mænd

shutterstock_520423969

Jo ældre vi bliver, jo mere tyndhårede bliver vi, og visse personer (især mænd) kan i en tidlig alder få et stort hårtab i form af en bar plet på issen, der vokser med årene. Denne tendens er oftest arveligt betinget, så hvis én af dine forældre har lidt af hårtab, så er det meget sandsynligt, du har arvet disse gener fra dem. Både mænd og kvinder i alle aldre kan også komme ud for lidelsen alopeci (hårtab), der er den primære årsag til arveligt hårtab. Statistisk set rammes omkring 40 % af alle mænd i 40-års alderen og 50 % af alle mænd i 50-års alderen, men i visse tilfælde kan hårtabet hos mænd starte allerede i 20-års alderen.

Kort fortalt så findes der altså mange personer i landet, der er enten skaldede eller meget tyndhårede, og denne gruppe vælger i mange tilfælde at anskaffe sig en toupé eller en paryk til at optræde mere selvsikkert og bedre indpasset hos familien og i det sociale liv.

Derfor bliver vi skaldede og tyndhårede

Mange får med årene mindre hårvækst eller helt manglende hår, og der eksisterer derfor et stort marked af parykker og toupéer til at dække dette behov, da man kan købe flotte og smarte hårprodukter i høj kvalitet til at klare forfængeligheden med. På et eller andet tidspunkt i livet rammes omkring 25 % af alle kvinder af androgen alopeci, mens andelen er noget højere for mænd, og det skyldes mænds øgede overfølsomhed over for dihydrotestosteron (DHT).

Dette stof DHT bevirker nemlig, at hårsækkene i hovedbunden krymper, og håret dermed bliver tyndere, og til sidst falder det bare af hovedbunden. Typisk starter hårtabet midt på issen samt på tindingerne, hvorefter det breder sig til det meste af hovedbunden, og mange har kun en lille krans af hår langs siderne. Det kan være udmærket at anvende en toupé, når der blot skal dækkes en mindre skaldet plet øverst på issen, men hvis man er helt skaldet, så er det ofte bedst med en paryk.

Råd og vejledning om hårtab

Om problemstillingen med hårtab mænd og kvinder, så bør man i starten tale med en specialist typisk sin læge om dette. I mange tilfælde kan der ikke gøres meget ved hårtabet, som man må leve med. Man kan naturligvis købe en hår transplantation, men dette er ikke altid tilrådeligt samt temmelig kostbart. Man kan også få gratis råd og vejledning om hårtab hos Frida Davidsen, der har en hjemmeside om hårtab mænd og kvinder, hvor man kan købe hårprodukter i alle størrelser og former, hvilket især drejer sig om:

  • Toupéer.
  • Parykker.
  • Plejeprodukter.

En paryk kan jo fås i mange kvaliteter som hovedsageligt opdeles i ægte hår samt i kunstfiber hår, og de kan jo fås i mange typer, farver, frisurer mm. efter dit behov, men man bør tage gerne en ekspert med på råd. Man bør også huske på, at der kan opnås tilskud fra kommunen til at dække udgifter til en paryk, såfremt hårtabet skyldes behandling mod kræft dvs. kemobehandling og strålebehandling.