Tyra Banks udfordre skønhedsidealet med Chantelle

 

Tyra Banks har sammen med den 19-årige Chantelle Brown-Young valgt at udfordre det klassiek skønhedsideal. Denne historie har fyldt meget, da Chanetelle er født med en hudlidelse, der gør at hun ser anderledes ud. Jeg har fundet lidt om historien bag inde på elle.dk, som I kan læse herunder.

Skønhed er noget, der kommer indefra

”Skønhed er noget, der kommer indefra” er en frase, vi alle har hørt. Det er dog de færreste, der også efterlever den. I hvert fald hvis man spørger den 19-årige model, Chantelle Brown-Young, der netop er et eksempel på en kvinde, der i lang tid har haft svært ved at se det smukke i sig selv. Den canadiske model er født med hudlidelsen Vitiligo, der gør, at hun får mælkehvide pletter over hele kroppen.

Chantelle Brown-Young har på de sociale medier fortalt hvordan hun som lille blev mobbet og dengang havde et stort problem med sit selvværd. I dag er historien en helt anden. Den tidligere topmodel og frontkvinde i America’s Next Top Model, Tyra Banks, blev opmærksom på Chantelles Instagram-profil, og har nemlig efterfølgende spurgt den 19-årige pige om hun ville være en af de 14 deltagere i den 21. udgave af det populære tv-show. Til det amerikanske magasin People’s fortæller Chantelle, hvilken betydning Tyra’s henvendelse har fået for: “Dét faktum at hun så gerne ville have mig med i sit show, vil sidde i mig resten af mit liv”.

Med Chantelle som én af de 14 modeller i dette års Americas Next Top Model forsøger Tyra Banks at udfordre skønhedsidealet og normerne for, hvad der er smukt. I Chantelles første video til seerne fortæller hun netop, hvordan hun ønsker at inspirere alle til at følge deres drømme uafhængigt af deres udseende: “De mennesker, der ikke tror på, at de kan gøre noget på grund af deres små fejl – de kan helt sikkert gøre det. Og jeg er kommet for at bevise det”.

På grund af sit look har Chantelle stiftet bekendtskab med modelbranchen før, og har bl.a. været kampagnemodel for Desigual. Selvom hun også har tilegnet sig mange fans på de sociale medier, på grund af sit udseende og fokus på sygdommen, er der næppe nogen tvivl om, at deltagelsen i Americas Next Top Model kunvil sætte endnu mere fokus på Chantelle og normerne for skønhed.

 

Skriv et svar