Få en sundere økonomi ved at låne penge billigst muligt

Normalt bør man ikke låne penge, medmindre det er højst nødvendigt, da lån jo skal tilbagebetales og med tilskrevne renter. Man kan nemt risikere at havne i en ond cirkel, hvor man låner flere penge for at kunne betale afdragene på den gamle gæld, så derfor må det absolut frarådes at låne penge til overforbrug såsom til modetøj, rejser og lignende luksusvarer, som man kan leve foruden. Derimod findes der flere situationer, hvor det faktisk godt kan betale sig at låne penge alligevel, og disse situationer beskrives i det følgende.

Boligkøb og indfrielse af dyr gæld

Der findes to oplagte eksempler på, at det godt kan betale sig på bundlinien for dig at låne penge, og det er dels, hvis du kan låne penge billigere end dine eksisterende smålån, som burde indfries hurtigst muligt, og dels kan det ofte betale sig at købe en bolig frem for at leje.

Når du sammenligner lån, så bør du især tjekke ÅOP-renten, der jo står for årlige omkostninger i procent. Mange kviklån til køb af mobiltelefon eller hårde hvidevarer reklamerer ofte med tillokkende lån, der viser sig at have en høj ÅOP.

ÅOP inkluderer alle udgifter på lånet herunder renten samt et eventuelt etableringsgebyr, og dermed kan lånene blive sammenlignelige. Hvis du er sikker på, at du vil blive boende i dit nuværende område, så bør du overveje at købe en bolig i stedet for at leje boligen, hvis dette er muligt til en overkommelig pris.

I mange tilfælde vil en bruttoudgift på den faste ejendom ligge under lejeprisen, og dermed er det jo en god forretning for dig; du skal blot have styr på udbetalingen og eventuelle udgifter til renovering af ejendommen, så den passer til dig og din familie.

Hvor låner man henne på nettet?

Det kan være en tung og besværlig proces at ansøge om lån i bankerne og hos de mange forskellige lånefirmaer på nettet, der alle har forskellige krav og lånevilkår. Der findes dog en løsning, der kan lette arbejdet betydeligt for dig, og det er endda ganske gratis.

Du kan nemlig låne penge gennem Lendme, der formidler din låneansøg til en lang række banker og lånefirmaer. På den måde slipper du med kun at skulle udfylde én ansøgning, og nu får du svar fra alle låneudbyderne, der endda er klar over, at de nu skal konkurrere med hinanden om at give dig nogle fordelagtige lånevilkår ud fra din økonomi.

Det er helt ok at låne penge, selvom man har gæld i forvejen, og det eneste krav er blot, at din økonomi grundlæggende ser fornuftig ud, således du stadig har et rimeligt rådighedsbeløb, der jo er beløbet til dig selv, når du har betalt dine månedlige faste udgifter. Du skal nu blot sammenligne lånetilbuddene og vælge det lån, der giver dig de bedste og billigste lånevilkår.

Skriv et svar