Forkæl familien med privatleasing af bil

car-604019_1920

Privatleasing af bil kan sagtens koste flere tusinde kr. om måneden, men faktisk kan det alligevel være en praktisk og fornuftig investering, da alle familier i forvejen anvender mange penge på transport, uanset om det er på ældre personbil, der koster mange penge at vedligeholde eller med offentlig trafik. Fænomenet privatleasing af bil er i kraftig fremgang i Danmark, og tallet siger med omkring 50 % årligt. Normalt forbinder man jo leasing af bil med erhvervslivet, der også står for omkring 75 % af leasede biler, men andelen af private leasingordninger som nævnt i stigende fremgang. Her kommer der en gennemgang af fordele og ulemper ved at vælge privatleasing.

Fordele og ulemper ved privatleasing

Uanset om man køber eller leaser en bil, så skal man selv betale udgifterne til brændstof på bilen, forsikring samt afgifter til staten, og der er jo tale om faste omkostninger hver måned. Hvis man så leaser en bil, så skal man betale en fast månedlig leasingydelse til leasingselskabet, og man opnår derved et nemt og overskueligt budget, så man ikke vil få uventede udgifter på bilen i forbindelse med service, reparationer eller værditab, når bilen skal sælges, og der er jo tale om store men varierende beløb, der ikke kan medtages i et budget. Kun hvis man er sikker på at ville beholde den samme bil i en længere årrække, så er det mest økonomisk at købe en bil frem for at lease denne, men hvis man har et svingende kørselsbehov, så bør man absolut vælge leasing. Med erhvervsleasing er leasingudgiften desuden fuldt fradragsberettiget, så her er der slet ingen tvivl, og man kan da også overveje en ordning med flex leasing, hvor firmaet og den ansatte deles om en bil, idet der så blot skal føres en detaljeret kørebog. Privatpersonen kan så anvende bilen til privatkørsel mod at betale den respektive andel af udgifterne på bilen, hvilket i mange tilfælde er en udmærket ordning for både firma samt for den ansatte medarbejder.

Valg af bil

Staten har indført et minimumsbeskatningsgrundlag på 160.000 kr. i forbindelse med privatleasing af bil, så derfor falder fordelen væk, hvis man overvejer at lease en lille billig bil, og derved er fordelen altså størst, hvis man leaser de større og dyrere luksusbiler som for eksempel tyske Audi. Faktisk kan man på Audis hjemmeside dels finde hele Audis sortiment af privatleasing biler, men samtidig finder man en lang række gode råd om privatleasing af bil. Da økonomien altid spiller en stor rolle, så bør man derfor vælge blandt de biler, der ligger indenfor jeres økonomiske formåen, og da jeres transport nemt kan ændres, så er det en ekstra fordel ved leasing, at man altid kan opsige leasingaftalen og skifte til en anden model. Bilejere har ikke samme muligheder, da de vil opnår handelsomkostninger samt stort værditab i forbindelse med skift af bil. Man bør dog kende til sit omfang af kørsel for det kommende år, da man før hver periode sætter sig for et bestemt antal km, og prisen på for mange kørte km er ofte noget dyrere, hvis man køber dem efter leasingperiodens udløb.

Skriv et svar