Giv hjemmet bedre stil med Arne Jacobsen

Hvis man går med tanker om at købe nye møbler og inventar til sin bolig, så bør man bestemt overveje design af Arne Jacobsen, som de fleste kender i forvejen, da han uden tvivl er den mest kendte møbeldesigner og arkitekt i Danmarks historie.

Arne Jacobsen skabte nemlig i perioden 1929-1971 en lang række kendte møbler og lamper, som alle er udformet i hans specielle og unikke design, som for længst er blevet anerkendt og beundret overalt i verden. Arne Jacobsen forstod at skabe gode og æstetiske produkter, der er tidløse og kan anvendes i mange sammenhænge herunder private hjem men også i firmalokaler og offentlige bygninger.

Baggrunden for Arne Jacobsen

Arne Jacobsen blev født i 1902, og han tog sin uddannelse på Kunstakademiets Arkitektskole, hvor han i øvrigt mødte mange af de mennesker, han senere kom til at arbejde sammen med herunder de kendte møbeldesignere Børge Mogensen og Hans Wegner. Arne Jacobsen fik sit første gennembrud i 1929, da hans design vandt en stor konkurrence om Fremtidens Hus.

Kritikere og eksperter bemærkede hurtigt Arne Jacobsens sans for stil og detaljer, der altid gik ned i mindste detalje og dermed op i en højere enhed. Han formåede især at fortolke funktionalismen med dens geometriske rette linjer og hvide flade, som alligevel kunne kombineres med en organisk form, hvilket tydeligt afspejles i Ægget og Svanen samt de andre kendte lænestole. Han designede en lang række stole og lænestole samt lamper, og de mest kendte modeller er nok disse:

  • Ægget.
  • Svanen.
  • Myren.
  • 7’er-stolen.
  • Gryden.

  • Dråben.

  • Giraffen.
  • Oksen.

Sådan får man fat i møbler i Arne Jacobsen design

Der bliver stadigt produceret nye møbler og lamper i Arne Jacobsen design, men langt fra alle hans designs og modeller, så derfor er der en stor efterspørgsel på hans produkter overalt i verden, da antallet af originale Arne Jacobsen møbler er yderst begrænset i forhold til den store internationale efterspørgsel. En velholdt men brugt stol eller lampe kan faktisk stige i pris og dermed være en rigtig god investering samtidigt med man kan anvende den som en smuk og praktisk brugsgenstand i hjemmet.

Man sidder rigtigt godt i hans møbler, og hans lamper giver en flot og præcis belysning uden at være blændende. Et af de bedste steder at gøre sig forhåbninger om brugte Arne Jacobsen møbler er hos Lauritz.com, hvor man kan se udvalget af hans møbler. Her finder man også en vurdering af hans produkter, således man har en anelse om, hvad salgsprisen vil blive på dette online auktionshus med speciale i brugte møbler og andre effekter.

Skriv et svar