Hvordan bekæmper du nemmest alger og skidt på dine havefliser?

Har du fliser hjemme ved dig? Så kender du sikkert alt til, hvordan grønne alger og skidt har det med at invadere dine fliser og få dem til at se slidte og gamle ud. Men med nogle få nemme tips kan du faktisk undgå, at dine havefliser skal blive ved med at se beskidte og gamle ud. Læs med her og find ud af, hvad du kan gøre, hvis du gerne vil undgå at skulle bruge penge på at få lagt nye flotte havefliser for at friske dine udendørsarealer op.

Udret mirakler med eddikesyre

Eddikesyre er godt til mange ting – ikke mindst dine fliser. Du kan give dem en grundig afrensning, hvis du blander eddikesyre op med rigeligt med vand og et lille drys salt. Den eneste ingrediens, som du så mangler, er knofedt. Og det skal du også bruge rigeligt af, når du skrubber hver eneste flise for at få den pæn igen. Vil du gerne have et fif til, hvordan du kan gøre det på en nemmere og mere tidsbesparende måde – uden så meget som et gran knofedt? Så bliv hængende lidt endnu.

Lån naboens højtryksrenser

Har du selv en, er det selvfølgelig endnu nemmere – men med en højtryksrenser kan du nemt og effektivt rense dine fliser, så de kommer til fremstå så flotte som nye. Du skal dog være opmærksom på, at du slider på dine fliser hver eneste gang, at du giver dem en tur med højtryksrenseren, så det er ikke en behandling, du kan hive frem fra ærmet flere gange om året.

Du vil blive overrasket over hvor meget, det kan gøre for dine fliser at blive spulet med vand med et kraftigt tryk. For det er lige præcis det, som en højtryksrenser gør. Der er ingen brug af kemikalier eller andet – udelukkende vand. 

Er tagrens i virkeligheden fliserens?

Tagrens er godt til at bekæmpe alger, mos og andet på dit tag. Men det virker faktisk også rigtig godt på dine havefliser. Har du noget tagrens stående fra sidste år, så find det frem, og giv dine fliser en overhaling. Tagrens skal blandes med vand i blandingsforholdet 1 til 10 – og så er det bare med at plaske det på dine havefliser. Så vil du hurtigt se resultater – og nogle meget pænere fliser.