Hvor ofte skal husets luftfilter skiftes?

Der er flere faktorer, som er afgørende for, hvornår dit filter i huset skal skiftes. Men som en god tommelfingerregel, skal det skiftes hvis det ser snavset ud. Du bør ikke vente helt indtil dit filter er beskidt, da det vil betyde, at dit ventilationssystem ikke udnytter sit fulde potentiale. Hyppigheden af udskiftningen af dit filter afhænger også af hvilken type filter du bruger, indeklimaets kvalitet, antallet af mennesker og kæledyr i hjemmet, niveauet af luftforurening og eventuel byggearbejde i hjemmet.

Hvilket slags filter har du?

En af de primære faktorer, der gør sig gældende for, hvor ofte du skal skifte dit filter i hjemmet er, hvilken type filter du har. Filtre varierer fra hinanden på flere måder baseret på hvilke materialer de er lavet af, deres form, filterets tykkelse og andre variationer.
Du kan formentlig også godt lide at spare penge? Men at investere i et billigt filter betyder højst sandsynligt, at du vil være nødsaget til at skifte det oftere. Det vil i det lange løb komme til at koste omtrent det samme som hvis du investerer i et kvalitetsfilter til at starte med.

Det betyder imidlertid bare, at du slipper for at skifte det ligeså ofte som hvis du køber et billigere og dårligere filter. Derfor kan det altså godt betale sig at ofte lidt ekstra på et ordentligt filter.
Når du køber et filter, skal det have en anbefalet udskiftningstid. Nogle skal skiftes en gang om måneden, mens andre kan vare helt op til seks måneder.

Køb et filter til dit hus her

Har du allerede et ventilationssystem, og trænger dit filter til at blive skiftet? Så kan du finde flere forskellige slags filtre hos Filterhuset, der har et stort udvalg af disse. Du kan også læse meget mere om hvert enkelt filter på deres hjemmeside eller kontakte deres kundeservice, hvis du har brug for hjælp til at finde det rette filter eller lignende.