Small living – indret dig smart og funktionelt

Når flere og flere rykker tættere sammen i byerne, bliver der også færre kvadratmeter at gøre godt med i boligen. Og det kan være en udfordring, når der skal indrettes. Her får du dog tips til, hvordan du bedst indretter small.

Multifunktionelle møbler er et must

Med manglende kvadratmeter skal der tænkes kreativt og funktionelt. Og derfor kræver det møbler, der har flere funktioner, og som er mobile. Gå eksempelvis efter cool barborde i et retro messinglook eller stramt sort udtryk. Vælg gerne nogle med hjul, så du hurtigt kan få et ekstra bord hen, når du har gæster. Her kan stå snacks og andre lækkerier.

Hold væggene lyse

Bor du meget småt og med rum med beskedent lysindfald, er det en god idé at holde væggene i boligen lyse. Det behøver dog ikke betyde, at de skal være klinisk hvide. Du kan sagtens hoppe med på farvetrends og male dine rum i smukke farver, så længe du ikke går efter mørke nuancer. Det vil simpelthen sluge den smule lys, der kommer ind i dit rum. Vælg i stedet lysegrå toner i et køligt eller varmt skær alt afhængigt af din smag.

Opdel rummet med tæpper

Bor du kun i en etværelseslejlighed flyder soveværelse, køkken og stue sammen i ét. Men faktisk kan du med få midler skabe indtrykket af små rum i rummet. En af de indretningsgreb du kan bruge til at skabe visuelle rum, er eksempelvis tæpper. Læg et stort tæppe under sin seng og dit sofaarrangement. På den måde laver du en ramme omkring – og det giver indtrykket af en separat zone. Du kan også sætte en traditionel rumdeler op eller bruge dit tøjstativ som alternativ ”væg”.

Udnyt højden

Når du bor småt, gælder det om at kigge op. Spar på gulvpladsen ved at udnytte højden. Det giver et mere luftigt udtryk. Gå efter lange, smalle og høje skabe til opbevaring. De må gerne have tynde ben, så det netop ikke bliver tungt i rummet – det kan nemlig hurtigt komme til at se rodet og overfyldt ud i små rum. Bonus er desuden, at det gør det lettere at støvsuge under møblet.

Skriv et svar