Et forbrugslån kan ofte være en god beslutning

Der findes mange meninger om begrebet forbrugslån, men fakta er, at forbrugslån er populære i befolkningen, og der findes masser af fordele ved at få fat i et godt forbrugslån. Vi har ofte hørt skrækhistorier om unge mennesker, der er blevet fanget i en gældsspiral, idet de ofte har problemer med at betale af på deres forbrugslån, hvorefter de går ud og låner nye penge. Det kan ikke betale sig at låne penge til impulsivt forbrug, medmindre økonomien kan bære det. I denne artikel beskrives til gengæld situationer, hvor et attraktivt forbrugslån kan give dig en bedre økonomi og gøre det nemmere at leve på sit budget.

Hvordan kan et lån skabe bedre overblik i økonomien?

 

Mange butikker lokker forbrugerne med kviklån til lave rente og gode lånebetingelser, så derfor kan det mange gange være tillokkende at købe en vare impulsivt, da man måske først skal betale af på lånet næste år. En butik kan bare ikke overleve ved at sælge en vare billigt og derefter give kunden et gratis lån.

Det er simpelthen for godt til at være sandt, så du bør som forbruger læse det med små bogstaver, så du bedre kan gennemskue lånebetingelserne. Du skal især finde årlige omkostninger i procent (ÅOP), da denne størrelse er sammenlignelig og inkluderer samtlige omkostninger på lånet. Få firmaer skilter med ÅOP, der ofte ligger på 25-50 % eller mere, så derfor står dette (helt bevidst) ofte med meget små bogstaver langt nede i låneansøgningen.

Visse steder er det dog muligt at finde et forbrugslån med en ÅOP på 10-15 %, hvilket straks er en meget mere realistisk rente at betale. Der findes overordnet to situationer, hvor det kan være en fordel at tage et attraktivt forbrugslån.

  1. Hvis du kan indfri gamle lån med en højere ÅOP.
  2. Hvis du kan finde en nødvendig vare markant billigere end normalprisen.

Disse to situationer dækker over masser af muligheder. Hvis du betaler af på en del små kviklån med højere renter, så bør du tage et billigere forbrugslån, så du kan indfri de dyre lån. Hvis du har fundet en udstillingsvare eller et andet unikt tilbud, hvor du opnår en ret høj rabat, så kan det godt betale sig at tage et lån til dette, hvis du senere alligevel skal købe varen til fuldpris. Du kan kalde det tilbudsshopping. Der kan være tale om alle varer lige fra en brugt bil til en ny PC, hårde hvidevarer, mobiltelefon mv.

Find det billigste lån på nettet

 

Men hvordan finder man så frem til et attraktivt lån, for konkurrencen er jo stor på markedet, og det kan umiddelbart være vanskeligt at sammenligne de mange lånetilbud. Du har mulighed for at kontakte både banker samt private udlånsvirksomheder, og de fleste averterer deres lån på nettet. Det kan være meget tidskrævende at fremsende en låneansøgning til hvert enkelt udlånsfirma og bank, men nu er der heldigvis kommet en nem løsning for forbrugerne.

Du kan nøjes med at indsende en låneansøgning på et forbrugslån hos Lendme, da dette er et låneformidlingsfirma, der ganske gratis indhenter lånetilbud til dig. På den måde slipper du for en masse arbejde og skal egentlig blot afvente svar fra de mange firmaer, som Lendme har videresendt din låneansøgning til. Du skal derfor blot sortere svarene og udvælge det lån, der giver dig den laveste rente og de bedste lånebetingelser.

Skriv et svar