Find en erfaren bedemand på nettet

Før eller siden kommer vi som regel ud for at skulle arrangere en begravelse eller bisættelse for nogen i vores nærmeste omgangskreds. Det er en svær tid, idet vi ofte er dybt berørte over dødsfaldet, uanset om vedkommende har været syg, eller var godt oppe i årene. Heldigvis kan en erfaren bedemand klare de fleste opgaver i forbindelse med den kommende begravelse eller bisættelse, og desuden kan du endda ansøge om begravelseshjælp, sådan så det ikke kommer til at koste dig en formue. I denne artikel kan du få en oversigt på, hvilke opgaver der ofte skal klares ved dødsfald, og hvem der tager sig af disse.

De pårørendes opgaver ved et dødsfald

Lige fra lægen har underskrevet dødsattesten og til begravelsen eller bisættelsen er overstået, kan der være mange opgaver for de pårørende til afdøde. Men du står heldigvis ikke helt alene med opgaverne, idet du jo kan alliere dig med en præst samt en bedemand, så de tager sig af en stor del af opgaverne.

De pårørende skal jo planlægge arrangementet, der totalt ofte løber op i mange tusinde kroner, som dødsboet skal betale. Som pårørende skal man beslutte, om der skal foretages en begravelse eller en bisættelse, og der skal vælges en passende kiste eller urne til formålet og om der skal foretages oppyntning. Derudover er der ofte disse opgaver:

  • Aftale arrangementet med præst, graver og bedemand.
  • Ansøge om begravelseshjælp.
  • Lave en dødsannonce/nekrolog til avisen.
  • Bestille blomster og kranse ved blomsterfirma.
  • Arrangere transport af afdøde.
  • Planlægning af en mindehøjtidelighed med kaffebord efter begravelsen/bisættelsen.

Find tilbud på bedemænd på nettet

Der kan faktisk være store prisforskelle på de forskellige bedemænd i lokalområdet, så det kunne være en god idé at gå online på nettet og indhente nogle tilbud, således du har noget at sammenligne med. Der findes også landsdækkende bedemandsfirmaer, og mange gange har de en hjemmeside, hvor alle deres ydelser samt priser tydeligt fremgår. Du kan nemt finde et godt tilbud hos en bedemand på Godafskeds hjemmeside, hvor du endda får bedre priser samt flere km med i prisen i forhold til normalpriserne hos andre bedemænd.