Nødvendigheden af en ulykkesforsikring

Mange danskere lever til daglig uden en ordentlig ulykkesforsikring, og det er faktisk på eget ansvar så, idet man kan risikere nogle utilsigtede konsekvenser, hvis man ikke har en dækkende ulykkesforsikring. Naturligvis har vi adgang til et frit sygehusvæsen i Danmark, og vi har også mulighed for at få sygedagpenge samt søge erstatning, hvis vi skulle komme ud for en alvorlig ulykke. Men faktisk får man en del fordele med en privat ulykkesforsikring, som man har tegnet ved et forsikringsselskab, og fordelene overstiger i høj grad de få hundrede kr. om året, som en ulykkesforsikring normalt koster.

Dette dækker en ulykkesforsikring

En ulykkesforsikring er en forsikring, som sikrer dig i tilfælde af ulykker og tilskadekomst, og den kan du vælge skal gælde hele dagen eller kun I din fritid. Mange har nemlig et job, hvor de har en ulykkesforsikring i arbejdstiden, så de kan naturligvis spare noget ved at nøjes med en fritidsdækning.

Du er altid dækket ind af den lovpligtige arbejdsskadeforsikring i arbejdstiden, hvis du er lønmodtager og arbejder mindst 400 timer om året, men du får ikke ret meget udbetalt med denne ulykkesforsikring, så derfor vil du straks stå bedre stillet økonomisk med en privat tegnet ulykkesforsikring.

Du kan normalt kombinere en ulykkesforsikring med en rejseforsikring hos dit forsikringsselskab, og du kan normalt selv angive, hvor stor en dækning, du har brug for, men prisen på forsikringen svarer naturligvis til størrelsen på udbetalingen. En ulykkesforsikring dækker normalt alle ulykker, som man ikke selv er skyld I, så det er også derfor, det hedder en ulykkesforsikring.

Find priser på nettet

Det er faktisk muligt for dig allerede nu at undersøge nogle aktuelle priser på en ulykkesforsikring, der kunne passe til netop dit behov. På nettet kan man ofte finde en beregnermodel hos de fleste forsikringsselskaber, og du kan for tiden finde gode tilbud på ulykkesforsikring hos forsikringsselskabet Codan, der endda giver et gavekort på 500 kr. til alle nye kunder, der tegner en ulykkesforsikring. De fleste typer forsikringer dækker disse skader:

  • Ulykkesforsikringen dækker varige mén som følge af ulykke.
  • Ulykkesforsikringen dækker dødsfald som følge af ulykke.
  • Ulykkesforsikringen dækker behandlingsudgifter ved ulykke.
  • Ulykkesforsikringen dækker transportudgifter fra ulykkesstedet.
  • Ulykkesforsikringen dækker farlig sport, fx bjergbestigning mv.
  • Ulykkesforsikringen dækker kørsel på motorcykel og knallert.
  • Ulykkesforsikringen dækker dig, hvis du flyver i privatfly.
  • Ulykkesforsikringen dækker tandskader som følge af ulykke.
  • Ulykkesforsikringen dækker psykologisk krisehjælp.