Vælg emballage med omhu

 

Vi kan ikke undgå at bruge mange slags emballage i hverdagen, og det gælder både for privatpersoner og for virksomheder, da alle varer jo skal transporteres på en eller anden måde. Når vi sender varer med fragtmanden eller med posten, så skal varerne kunne holde til transportmetoden uden at gå i stykker, så det gælder om at vælge den rette form for emballage, så varen ikke stiger for meget i pris, men også sådan at varen er tilpas godt beskyttet mod stød og andre påvirkninger. Virksomheder bruger meget tid og ressourcer på at finde den bedst egnede emballage til formålet, så man ikke får defekte varer på grund af dårlig eller mangelfuld emballage men også til den billigst mulige pris.

Private kan spare på emballagen

De fleste privatpersoner har ikke brug for at købe så meget emballage som butikker og fabrikker, der jo anvender masser af emballage hver eneste dag. I mange tilfælde kan man faktisk genanvende de fleste former for emballage såsom plastikposer, gavepapir, avispapir, bobleplast, papkasser, kuverter og så videre.

Det er derfor et godt spareråd til alle, at man gemmer plastikposer fra indkøbsturen, så de kan bruges igen eller som skraldepose. Hvis man har modtaget pakker med posten, så kan man ofte folde både kraftige kuverter eller papkasser sammen, hvorefter de kan arkiveres og genbruges efter behov. Hvis man har modtaget en gave, så kan man som regel både genanvende kassen og nogle gange også gavepapiret, såfremt det ikke er revet for meget i stykker. Man bør altid fjerne mærkater med navn og adresse og lignende, således det ikke virker generende, når pakken genanvendes. Flamingo og bobleplast kan også sagtens genanvendes næsten i det uendelige, så dette bør man også passe på til fremtidige behov.

Hvor bør man købe emballage?

I visse tilfælde bliver det alligevel nødvendigt at købe emballage, såfremt man enten skal sende mange breve og pakker, eller hvis man ikke lige har noget passende genbrugsemballage på lager. Man kan så køre hen til enten den lokale boghandel eller posthuset, hvor man kan finde et stort udvalg af kuverter og kasser til mange typer behov. Prisen er ofte ret dyr disse steder, men det er jo i orden, såfremt man kun skal købe få eksemplarer til sit formål.

Såfremt man skal sende mange pakker eller kuverter, så kan det måske betale sig at gå ind på en webshop, der specialiserer sig i emballage, og DS Smith er en af de online butikker, der har flest forskellige typer emballage og til konkurrencedygtige priser. Fordelen ved at handle online her er især, at man kan indtaste målene for den ønskede vare, hvorefter man automatisk kan se de forslag, der præcist passer til formålet. Derudover skal man som regel kun købe mindst 50 eksemplarer af den valgte emballage og til en pris, der ofte er flere gange billigere end boghandlen.