Hiphop tøj som mode

 

 

Urban mode også kendt som hiphop mode som har sin oprindelse hos unge sorte I blandt andet New York City, LA, Houston, Chicago, Memphis og mange andre byer I U.S.A. Hver by har præger stylen på hver sin made, og hiphop tøj har altid være en stor del af hip hop kulturen. Gennem tiderne har der været stor udvikling inden for hiphop moden.

Begyndelsen af hiphop moden

Det startede sent i 1970’erne. Sportstøj så som Le Coq Sportif, Kangol, og Adidas knyttede sig til hip hop scenen. I løbet af 1980’erne begyndte de store hiphop navne af bære meget farverige og lysefarver. De begyndte at gå med sneakers, All-stars og jogging bukser. Rapperen Dapper Dan gjorde det også moderne i 1980’erne at bære dyre mærker, så som Louis Vuitton, Fendi og Gucci som special lavede jugging bukser, jakker og mink. Hip hop moden i denne periode er husket som en af de vigtige dele af old school hiphop kultur. Stilen kan ses i fx. Ahmads single fra 1994 ”Back in the Day”, eller Missy Elliots sang af samme navn fra 2002.

Hiphop mode idag

I 1990’erne blev det moderne for de store hiphop grupper af lave deres egne tøjmærker. 50 Cent, Eminem, Diddy og Wu-Tang Clan lavede deres egne mærker. Gennem 2000’erne skiftede hiphop moden konstant. Man gik fra ekstremt baggy tøj til tætsidende bukser. Moden var præget meget af de store mærker som Gucci og Louis Vuittion.

Et af de nyere mode fænomener inden for hiphop moden kan ses på artister så som Wiz Khalifa, Soulja Boy Lil’ Wayne. Det blev relativt moderne at være tatoveret fra hoved til tå. Det seneste par år er det også blevet meget moderen at bruge snap-backs igen, som det tydeligt kan ses, hvis du går en tur i byen. Snap-backen er dog også blevet taget ind af andre mode grupper, da den ses i mange stil arter.

Hvor finder man Hip Hop tøj til fornuftige priser

Der er efterhånden mange butikker i Danmark med speciale i Hip Hop tøj. En ting der dog holder mange tilbage fra at købe de ægte mærkevare trøjer go bukser er prisen. Køber du Hiphop tøj online hos Streetman kan du faktisk få det ret billigt. I det hele taget er det jo en fordel at handle online når man køber tøj så det kommer nok ikke som en overraskelse at der er mange penge at spare.

Du kan forresten læse masser af gode stil guides her på siden. Læs eksempelvis vores artikel om Streetwear tøj.