Klassiske Cargo bukser

 

Cargo bukser er et par khaki bukser, som har fået tilføjet lommer. Lommerne er som regel firkantet, og der vil ofte være rigeligt med plads til fx. Værktøj. Lommerne kan tit lukkes med Velcro, så man kan lukke dem med sikkerhed.

Bukser fik deres oprindelige i det britiske militær. Året var 1938, og disse Cargo bukser var en del af Battle Dress Uniforms. De originale cargo bukser havde en lomme foran på hoften, og en på siden af låret. Disse bukser hjalp det militære personale med at bærer en større mængde udstyr på deres person. De blevet også indført i det amerikanske militær i 1940’erne. Normalt var det kun faldskærmstropper som brugte cargo bukser, da det hjalp dem med nemmere adgang til deres radio og ammunition.

Cargo bukser og mode

Bukserne blev først moderne i mid og slutningen af 1900’erne. En af teorierne om hvorfor de blev så populære er at diverse hip hoppere bar dem under deres koncerter. Dette resulterede i at næsten alle butikker solgte cargo bukser på dette tidspunkt. Lommerne på bukserne blev oftest ikke brugt, men var blot dekorative. Det kan noteres at fx. Carhatts arbejdsjakker vandte stor udbredelse hos crack sælgere, og det kan være af samme årsag at cargo bukser blev populære på gadeplan. Man kunne som pusher bære en stor mængde stoffer på sin person pga. de mange lommer.

Nu til dags er cargo bukserne oftest begrænset til arbejdspladser, også selvom de var meget moderne i 1990’erne. De blever fx brugt ved politet, militæret, og ambulance personale. De anvendes dog stadig engang imellem, hvis du ser personer som prøver at gennemføre en hip hop stil.

Det er personligt længe siden jeg har set et par cargo bukser uden for en byggeplads, men det kan være de får deres tid igen. Mode er oftest cirkulær.

Du kan finde masser af Cargo bukser hos Streetman til fornuftige priser.