Streetwear stil – til de hippe unge!

 

Kender du endnu ikke til streetwear? Hvis ikke du kender det, så kommer definitionen her. Streetwear er en karakteristisk stilmode, der ikke må forveksles med hiphop-stilen! Det har sine rødder i skateboarding og ”skatewear” fra 1980’erne. Det blev faktisk senere vedtaget som en urban mode i Japan, før det voksede til en international virksomhed. Det lyder ret cool, ikke?

Behageligt streetwear

Streetwear har ingen erhvervsmæssige formål, hvis jeg må sige det, ligesom arbejdstøj, som først og fremmest skal være behagelig at have på hele dagen! Stilen er stik modsat arbejdstøj, og har derfor en stil, som er meget like by- og hiphop kulturen. Der er derfor en masse sportslige- og musikalske påvirkninger i stilen – hvilket bestemt ikke gør noget. Streetwear er derfor meget behageligt for dig, som i forvejen er inden for den stil, og som synes, at den er det fedeste i verden. 

Født i ghettoen

Ja, det er rigtig nok! Streetwear blev født i ghettoen og blev faktisk promoveret gennem ungdomskulturen og MTV. Dog gjaldte det kun de store mærker inden for streetwear, nemlig: Rocawear, Adidas og Phatfarm. I dag er retningen dog blevet lidt anderledes inden for stilen, da den er blevet godt blandet med en masse subkulturer. Det gælder blandt andet hipsters, Dog streetwear, Huligan streetwear og mange andre. Det lyder meget kompliceret og underligt, men det er ikke. Langtfra! Alt hvad det blot handler om er, at dele af streetwear er blevet fortolket anderledes i forskellige grupper – det kender vi jo også fra så mange andre tøjstile.

Den berømte cap

Vi ser den alle vegne på alle fyre, som har et touch af streetwear, eller som bare gerne vil rende rundt med en cap, fordi alle andre gør det. Men, blot til ren oplysning, så er cap’en opstået i streetwear-miljøet, hvor den derfor også hører til. Streetwear har ellers ikke været så meget fremme i Danmark – men med cap’en må man sige, at forandringer er på vej. For good!

For finder jeg det bedste udvalg af Streetwear

Streetwear er ikke helt nyt i Danmark så efterhånden er der et ret godt udvalg på markedet. Især på nettet kan du med fordel købe ind af lækkert streetwear tøj. Inde på Streetman.dk finder du eksempelvis et helt enormt udvalg af streetwear – der er noget for alles smag og det bedste af det hele er at der næsten altid er ret gode tilbud. Der er selvfølgelig mange andre butikker der forhandler Streetwear online så det kan også altid betale sig at søge lidt rundt på google.

Du kan læse meget mere om Streetwear på Wikipedia.