10 simple løsninger til en skøn hud

 

Der findes mange måder, at gøre sin hud skøn, men mindst lige så mange måder at skade den på. Jeg har fundet 10 simple løsninger til de klassiske skønhedsfejl vi alle begår inde på costume.dk , se nogle af dem herunder.

Du bader i for varmt vand

Du smører dig ind i fugtighedscreme hver eneste dag, men lige lidt hjælper det på din tørre hud. Grunden til det kan være, at du bader i for varmt vand. Varmt vand udtørrer nemlig huden, og den tøre hud har svært ved at optage dine cremer.

Løsning: Bad i tempereret vand – aldrig brændende – og dup huden tør, så den er fugtig og åbenfor dine plejeprodukter.

Du bruger parfume det forkerte sted

Gør du ligesom på film, hvor kvinderne altid gnider deres parfume ud mellem håndleddene? Så er det på tide, at du stopper med det – i hvert fald, hvis du vil have det optimale ud af din parfume. Det ødelægger nemlig de duftnoter, som fik dig til at købe parfumen.

Løsning: Sprøjt parfumen bag ørene, på håndleddene eller i håret, men uden at tvære den ud. Lad den tørre ind af sig selv, så er der garanti for, at du dufter godt næsten hele dagen.

Du føntørrer dit hår for varmt

Du bruger lang tid på at føntørre dit hår, men frisuren holder alligevel ikke og falder sammen? Årsagen er for meget varm luft. For ligesom med din hud, reagerer dit hår også på varme og kulde: Varm luft fra føntørreren får hårstråene til at åbne sig, mens kold luft lukker hårstråene.

Løsning: Afslut føntørringen med kold luft og fastlås på den måde din frisure. 

Du glemmer at vaske hænder

Alle cremer har en udløbsdato, og den udløbsdato kan du forringe ved for eksempel at overføre bakterier fra dine hænder til din creme. Sker det, kan dine produkter både blive fordærvede og forringede i effekten.

Løsning: Tjek først det lille krukkesymbol på bagsiden af produktet, der indikerer holdbarheden efter åbning, så du er sikker på, at din creme er holdbar, og at indholdet er aktivt. Husk så altid at vaske hænder, inden du renser og fugter din hud. Du kan også bruge en lille plastikspatel for helt at undgå kontakt mellem hænder og creme (og dermed bakterier). 

Du mikser silikoneprodukter og varme

Mange stylingprodukter indeholder silikone. Når du bruger dem for at få håret til at syne mere velplejet og så tilfører varme med din hårstyler, lægger silikoneproduktet sig som et hylster uden på hvert enkelt hårstrå. Håret kan derfor ikke ånde, bliver tørt og kan til sidst knække.

Løsning: Brug varmebeskyttende spray, inden du styler, og sørg for at tjekke, at den, og de eventuelle andre produkter, du bruger inden hårtørring og styling, er uden silikone.

Er du vild med make-up så læs også vores spændende guide til concealers.